| Luc Nilis was tussen 1986 en 1994 als spits aan de slag bij Anderlecht.

RSC Anderlecht gaat niet verder met Luc Nilis als spitsentrainer

© Belga
11/12/2020

De samenwerking tussen RSC Anderlecht en voormalig topspits Luc Nilis komt er dan toch niet. Nilis was de voorbije twee weken in Neerpede "op stage" bij de A-kern als spitsentrainer. Anderlecht benadrukt dat de voorbije twee weken goed verliepen, maar er werd geen akkoord gevonden voor een verderzetting.

"Na een unaniem positieve evaluatie van zijn verblijf deden we een concreet voorstel en zochten we een akkoord om Luc langer bij ons te houden", vertelde Karel Van Eetvelt, CEO van RSC Anderlecht. "De financiële verwachtingen en de inspanningen die de club op dit moment kon doen, bleken daarbij spijtig genoeg te ver uiteen te liggen. Toch willen we hem bedanken voor zijn inzet en hem het allerbeste wensen in zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging."

"Ik heb van deze twee weken genoten en wil RSCA ook bedanken voor de kans die ik kreeg", zei Nilis zelf. "Vincent Kompany en zijn staf werken enorm hard en bijzonder professioneel, het was aangenaam om kennis te maken. Ik wens paars-wit alle succes toe voor de rest van dit seizoen. We lopen elkaar in de toekomst zeker nog tegen het lijf. Anderlecht zal altijd 'thuis' blijven voor mij."

Luc Nilis was tussen 1986 en 1994 als spits aan de slag bij Anderlecht. Hij won met paars-wit vier landstitels en drie bekers. Nadien volgde nog een succesvolle periode bij PSV (1994-2000), waarna hij zijn carrière op een dramatische wijze moest afsluiten bij Aston Villa met een open botbreuk in het onderbeen.
De voorbije jaren was Nilis als spitsentrainer actief bij PSV, VVV en het Turkse Ankaragücü.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, luc nilis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni