RSC Anderlecht gehuldigd door Brussels Gewest

© FM Brussel
20/05/2008
Bekerwinnaar RSC Anderlecht is dinsdag gehuldigd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een dozijn spelers en de volledige trainersstaf van de Brusselse voetbalploeg werden ontvangen door minister-president Charles Picqué (PS) en de ministers Guy Vanhengel (Open VLD) en Benoît Cerexhe (CDH).

Minister-president Picqué toonde zich in een korte toespraak verheugd met het feit dat Anderlecht, dat dit jaar zijn honderdste verjaardag viert, de Beker van België terug naar Brussel bracht. "Dankzij deze verdienste en een knappe tweede plaats in de competitie, waarmee de ploeg ook geplaatst is voor de Champions League, bouwt RSC Anderlecht mee aan het imago van onze stad in het buitenland," vertelde Picqué.

Minster Vanhengel, die meer sportinfrastructuren voor jongeren gerealiseerd wil zien in het Brusselse, benadrukte de sociale rol die het voetbal vervult. "Jullie laten duizenden jongeren dromen van een toekomst zoals die van jullie. Het is mede daarvoor dat we de laatste Brusselse club in de eerste klasse willen blijven steunen," aldus de minister.

De ministers kregen van Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck en van secretaris-generaal Philippe Colin elk een truitje van de ploeg, gehandtekend door de spelers. Colin bedankte op zijn beurt trainer Ariël Jacobs, die volgens hem degene was die de ploeg na een rampzalige seizoensstart weer op het goed spoor zette. Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om het Gewest nogmaals om steun te vragen voor de realisatie van een groter stadion voor paars-wit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni