| Zirkzee en Refaelov waren allebei trefzeker in de wedstrijd tegen Seraing.

RSC Anderlecht houdt uitzicht op top vier na 0-5 zege bij Seraing

12/12/2021

Op de achttiende speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is RSC Anderlecht zaterdag met 0-5 gaan winnen op het veld van Seraing.

Bij de rust (0-3) was de wedstrijd al gespeeld. Christian Kouame (16e), Lior Refaelov (18e) en Joshua Zirkzee (44e) zetten paars-wit op rozen. In de 73e minuut zette Anouar Ait El Hadj op assist van de net ingevallen Benito Raman de 0-4 op het bord en vijf minuten voor tijd legde Raman zelf vanop de penaltystip de eindstand vast. Die strafschop kwam er nadat doelman Guillaume Dietsch Raman aan het truitje getrokken had. Het kostte de keeper ook een rode kaart, middenvelder Théo Pierrot moest als gelegenheidsdoelman het doel in.

Na de derde zege op rij is Anderlecht met 31 punten vijfde in de stand, op zes punten van Union Sint-Gillis, twee van Antwerp en Club Brugge en één van Charleroi. Seraing is met 19 punten vijftiende en op drie na laatste.