Hein Vanhaezebrouck trainer RSC Anderlecht

'RSC Anderlecht is klaar voor belangrijk duel bij Club Brugge'

© Belga
24/08/2018

RSC Anderlecht trekt zondag als competitieleider met een perfect rapport naar Club Brugge. Hein Vanhaezebrouck, trainer van de Brusselaars, vindt dat zijn ploeg klaar is voor de topper van komend weekend. "Mijn spelers zullen zich willen tonen tegen een ploeg van topniveau."

Voor Anderlecht vormt de partij in Brugge de eerste van een pittig vierluik, met ook nog duels tegen Antwerp, Racing Genk en Standard. "We spelen nu vier wedstrijden tegen ploegen die bij de beste van het land horen", vertelde Vanhaezebrouck vrijdag op een persmoment.

"Dat worden goede tests om te zien waar we staan. De match op Brugge blijft een belangrijke partij, een duel tussen de twee grootste clubs van het land dat iedereen zal volgen. Maar ik ben er zeker van dat mijn spelers zich willen tonen tegen een ploeg van topniveau."

Schorsing Vranjes

Het is nog altijd niet zeker of Vanhaezebrouck kan rekenen op Ognjen Vranjes. De Bosnische verdediger kreeg een schorsing van drie speeldagen, maar Anderlecht ging in beroep. De uitspraak valt wellicht nog voor de wedstrijd.

"Als hij niet mag spelen moet ik een beslissing nemen over wie hem vervangt", aldus de Brusselse coach. "We zullen zien, ik zal zaterdag pas beslissen. We hebben voor het seizoen beslist te verjongen, dat houdt een zeker risico in. Maar ik heb er vertrouwen in dat onze jongeren zullen tonen dat ze klaar zijn voor dit niveau."

Ivan Leko: 'Club is beter dan RSCA'

Ook zijn Brugse collega Ivan Leko kijkt met vertrouwen uit naar de topper. "Anderlecht is goed bezig, maar ik geloof dat wij een betere ploeg hebben en de match kunnen winnen", aldus de Kroaat.

Vorig seizoen domineerde blauw-zwart de hele voetbaljaargang. Dat club zo vroeg op het seizoen de leiding aan Anderlecht moet laten is uiteraard geen ramp, maar Leko en co. willen de kloof toch niet te groot laten worden. Het verschil bedraagt nu twee punten.

"We hebben ook dit jaar grote ambitie en willen beter doen dan vorig seizoen", aldus de Kroaat. "We willen alle wedstrijden winnen, dus ook de volgende tegen Anderlecht. Drie punten zijn drie punten, maar deze wedstrijd is toch net iets anders, het is een topper. Of er druk is? Er moet druk en stress zijn. Een topper zonder intensiteit is geen topper."

20180824_IvanLeko_ClubBrugge

| Ivan Leko is niet onder de indruk van Anderlecht: 'Club Brugge heeft de betere ploeg'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Hein Vanhaezebrouck

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni