| Thomas Delaney en Joseph Paintsil vechten voor de bal tijdens de match.

RSC Anderlecht krijgt KRC Genk in blessuretijd op de knieën

© belga
23/12/2023

RSC Anderlecht heeft KRC Genk zaterdagavond op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League in de extra tijd met 2-1 op de knieën gekregen.

Paars-wit blijft tweede in de tussenstand van de Belgische eerste klasse met 39 punten, met acht punten achterstand op competitieleider Union Sint-Gillis. Blauw-wit valt terug naar de zevende plaats met 31 punten.

Anderlecht had het zonder centrale verdedigers Jan Vertonghen (geblesseerd) en Zeno Debast (geschorst) niet onder de markt tegen Genk. Halverwege de eerste helft ging de bal op de stip na handspel van gelegenheidsaanvoerder en -verdediger Thomas Delaney. Bryan Heynen nam als Genkse kapitein zijn verantwoordelijkheid en geraakte niet voorbij Kasper Schmeichel, maar Yira Sor duwde de rebound tegen de netten. De Nigeriaanse aanvaller was evenwel te snel de zestien in gelopen, waardoor het feest niet doorging.

Na de pauze bleef de thuisploeg moeilijkheden ondervinden om in zijn spel te komen. Toch moest Maarten Vandevoordt uitpakken met een goede reflex op de doorgebroken Anders Dreyer. Ruim een kwartier later hield Schmeichel de ingevallen Tolu Arokodare eerst nog van een kopbalgoal met een uitstekende parade, maar Alieu Fadera (70.) liet het Deense sluitstuk in de herneming kansloos door het leer loepzuiver op de slof te nemen. Theo Leoni (74.) bracht de Brusselaars enkele minuten later langszij met een precies afstandsschot ver buiten het bereik van Vandevoordt en Dreyer (90.+1) hield de volle buit op de valreep zowaar in het Lotto Park.

Eerder op de dag verstevigde Union zijn leidersplaats tegen Eupen (1-2), verslikte landskampioen Antwerp zich in Westerlo (2-2) en raapte een krasselend Charleroi niets op bezoek bij Sint-Truiden (1-0).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni