| RSCA-verdediger Derrick Luckassen.

RSC Anderlecht laat Derrick Luckassen en Antonio Milic gaan

© Belga
11/01/2021

Een dag na Antonio Milic vertrekt ook zijn collega-verdediger Derrick Luckassen bij RSC Anderlecht. De huurovereenkomst met de 25-jarige Nederlander van PSV Eindhoven wordt stopgezet, zo maakte de club maandag bekend. De Kroatische verdediger Antonio Milic verlaat RSC Anderlecht voor de Poolse topclub Lech Poznan.

De intussen 26-jarige Milic werd in de zomer van 2018, nadat Marc Coucke de club had overgenomen, op voorspraak van toenmalig sportief directeur Luc Devroe overgeheveld van KV Oostende naar de hoofdstad, maar de verdediger bleek een miscast voor paars-wit. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan het Spaanse Rayo Vallecano.

Bij Lech Poznan, dat eerder dit seizoen respectievelijk in de play-offronde en de groepsfase van de Europa League te sterk bleek voor Sporting Charleroi en Standard Luik, ondertekende hij een contract voor 2,5 seizoenen, met optie voor nog eens een extra jaar. Milic is een jeugdproduct van het Kroatische Hajduk en maakte in januari 2015 de overstap van Split naar Oostende. Sinds september 2018 droeg hij ook drie keer het shirt van vicewereldkampioen Kroatië.

Ook RSCA-verdediger Derrick Luckassen vertrekt

Derrick Luckassen werd in de zomer van 2019 op uitleenbasis overgenomen van PSV en na een meer dan degelijk eerste seizoen, met daarin achttien competitiewedstrijden en drie bekerduels, werd de huurovereenkomst in juli vorig jaar met een seizoen verlengd. De huidige competitiejaargang startte de verdediger nog in de basis bij paars-wit, maar gaandeweg verdween hij steeds meer uit beeld. Zijn laatste speelminuten dateren al van begin november tegen Antwerp.

"Derrick bracht ons het afgelopen anderhalf seizoen de nodige ervaring, waardoor hij belangrijk was voor de ontwikkeling van onze jonge spelers", klinkt het bij sportief directeur Peter Verbeke. "We willen Derrick bedanken voor zijn inzet en professionalisme en wensen hem het allerbeste in zijn verdere carrière."

Ook bij PSV hoeft Luckassen niet meteen op speelminuten te rekenen. De Nederlander wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan het Turkse Kasimpasa, waar hij ploegmaat wordt van Anderlecht-huurling Isaac Kiese Thelin. In Eindhoven ligt Luckassen nog tot medio 2023 onder contract.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Derrick Luckassen, Antonio Milic

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni