RSC Anderlecht lanceert ‘crowdlending’ voor financiering van zonnepanelen

© PhotoNews
| Vincent Kompany oefent op de velden van het trainingscentrum in Neerpede.

Voetbalclub Anderlecht laat 272 zonnepanelen installeren op het dak van het trainingscentrum in Neerpede. Opvallend is dat de club voor de betaling ervan beroep doet op de supporters. “Met ‘crowdlending’ wil Anderlecht haar fans laten meebouwen aan de duurzame toekomst van de club”, zegt Marc Vanhamme van energieleverancier Eneco aan BRUZZ.

#ThePowerofAnderlecht. Onder die hashtag werkt voetbalclub Anderlecht aan een zuinige, maar vooral duurzame toekomst. En de eerste stap in de goede richting is de installatie van 272 zonnepanelen op het dak van het trainingscentrum in Neerpede. Opmerkelijk is dat de club voor de betaling van de factuur een oproep doet aan haar supporters.

Crowdlending

Die kunnen via de website aan ‘crowdlending’ doen. Dat houdt in dat iedereen een bedrag naar keuze aan Anderlecht kan lenen voor de financiering van de zonnepanelen. In ruil daarvoor krijgen zij op het gestorte bedrag een vast rendement van vier procent, en dat vier jaar lang. Wanneer die termijn is afgelopen wordt ook het oorspronkelijke bedrag weer overgeschreven.

“Met ‘crowdlending’ wil Anderlecht haar fans laten meebouwen aan de duurzame toekomst van de club”, zegt Marc Vanhamme van energieleverancier Eneco aan BRUZZ. Op de vraag of de plotse samenwerking wijst in de richting van de bouw van een nieuw stadion, wil Vanhamme niet antwoorden.

“We bekijken met Anderlecht of er ook een samenwerking voor het Lotto Park zelf mogelijk is. Maar voorlopig liggen er geen concrete plannen op tafel, en dat geldt ook voor een eventueel nieuwe voetbaltempel”, klinkt Vanhamme formeel. De duurzame toekomst van Anderlecht lijkt in ieder geval verzekerd, nu de sportieve nog.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?