RSC Anderlecht legt Yari Verschaeren vast tot 2026

31102021_Yari Verschaeren
© Belga
| Yari Verschaeren in actie (archiefbeeld).
© Belga
| Yari Verschaeren in actie (archiefbeeld).

RSC Anderlecht en Yari Verschaeren gaan langer met elkaar door. De Belgische recordkampioen brak het contract van de aanvallende middenvelder open tot 2026, zo communiceerde het donderdag via de officiƫle kanalen.

De 22-jarige Verschaeren is een jeugdproduct van de club. Hij debuteerde in het seizoen 2018-2019 in de hoofdmacht en maakte sindsdien minuten in 154 officiƫle wedstrijden namens paars-wit, waarin hij in totaal 23 keer scoorde en ook 18 assists afleverde. Daarnaast verzamelde hij al zeven caps voor de Rode Duivels.

Vorig seizoen sloeg midden maart het noodlot toe op het veld van OH Leuven. Verschaeren kwam al na acht minuten slecht neer aan Den Dreef en liep daarbij een letsel aan de voorste kruisband op. Hij staat daardoor nog zeker tot het einde van het jaar aan de kant.

"We zijn verheugd dat Yari bij ons blijft. Hij had een grote impact op het team tot zijn onfortuinlijke blessure in de lente. Het was belangrijk voor ons hem ons geloof en onze steun te tonen, dus knoopten we vrij snel gesprekken over de toekomst aan", aldus ceo Sports Jesper Fredberg. "Yari moest niet overtuigd worden van onze ambities. Ik denk dat ik in naam van iedereen mag spreken als ik zeg dat we niet kunnen wachten om hem terug op het veld te zien."

"Ik ben heel blij dat we erin geslaagd zijn om vrij snel tot een akkoord te komen omtrent de toekomst. Ik ben hier altijd graag geweest. Anderlecht is mijn club en mijn verhaal is hier nog niet geschreven. Ik ben dankbaar voor het respect en het vertrouwen van het bestuur. Het geeft me een extra boost om nog meer terug te geven", sprak Verschaeren zich uit.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?