Op de 21e speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling heeft RSC Anderlecht vrijdagavond een 2-0 nederlaag geleden op het veld van Eupen. De Bosnische spits Smail Prevljak scoorde beide doelpunten in het slotkwartier: in de 75e en 86e minuut.

Anderlecht speelde meer dan een helft met tien. Kemar Lawrence kreeg in de 39e minuut rood voor een tackle op Emmanuel Agbadou. Scheidsrechter Alexandre Boucaut had eerst geel getrokken, maar veranderde van mening nadat hij op aanraden van de VAR de videobeelden was gaan bekijken. Voor de rode kaart was Anderlecht baas, maar miste het efficiëntie.

Ook ondanks de numerieke meerderheid kwam Eupen niet tot uitgespeelde kansen, tot Prevljak een kwartier voor tijd een misser van doelman Timon Wellenreuther kon afstraffen. Ook bij het tweede doelpunt zag Wellenreuther er niet goed uit. Prevljak scoorde door zijn benen door.

In de stand is Anderlecht met 32 punten vijfde, op tien punten van leider Club Brugge. Het kan dit weekend nog voorbijgegaan worden door Antwerp en Beerschot en bijgehaald worden door Oostende of Kortrijk. Eupen wipte over AA Gent naar de twaalfde stek.