RSC Anderlecht mag opnieuw fans toelaten in het Lotto Park

© Photonews
Updated: 04-09-2020 - 08:55

Tijdens de drie komende thuiswedstrijden van voetbalclub RSCA mogen supporters van paars-wit hun idolen weer komen aanmoedigen. De voetbalclub laat voor de komende drie thuiswedstrijden opnieuw bezoekers toe. Om hoeveel mensen het gaat, is nog niet bekend. Wel kunnen alle abonnees zeker één van de wedstrijden bijwonen.

Dat meldt de gemeente Anderlecht. Het is de eerste keer dat er weer een wedstrijd met publiek zal worden gespeeld sinds 7 maart. Sinds september mag het opnieuw, in overleg met burgemeester en veiligheidsdiensten. RSCA zal spelen tegen Cercle Brugge, Eupen en OH Leuven in het Anderlechtse stadion Lotto Park.

De paars-witte supporters zullen op veilige afstand van elkaar en met mondmasker de wedstrijd kunnen bijwonen. "De hele club is blij dat we onze trouwste supporters op een veilige manier mogen ontvangen in het Lotto Park. We rekenen erop dat al onze supporters zich aan de regels houden," zegt Karel Van Eetvelt, CEO van RSC Anderlecht.

Stadion niet verlaten

In en rond het stadion is het dragen van een masker dat mond en neus volledig bedekt, en voldoende afstand bewaren, de hele tijd verplicht. Wie geen ticket heeft, mag niet naar het stadion komen. Supporters met een ticket worden aangemoedigd om op tijd naar het stadion af te zakken, om veilig en gespreid binnen te komen.

Om overal minstens de verplichte één meter afstand te kunnen houden, zal er in de tribunes telkens één rij en één stoel tussen gelaten worden. De VIP-seats worden zo georganiseerd dat er nooit iemand net naast, voor of achter iemand anders zit. Het stadion verlaten is niet toegelaten tijdens de wedstrijd.

Ook in de omgeving van het stadion gelden de mondmaskerplicht en het afstand houden. Iets drinken of eten in één van de cafés of restaurants in of rond het stadion kan enkel wanneer je zit en volgens de huidige horecamaatregelen.

Het finale akkoord voor het aantal bezoekers moet nog worden gegeven, reageert RSCA-woorvoerder Jan Gatz. "Alle abonnees kunnen komen tijdens één van de drie wedstrijden. Daarna gaan we opnieuw evalueren. Als alles goed verloopt, kunnen we aan een uitbreiding gaan denken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?