RSC Anderlecht opent seizoen met 2-0 zege tegen KV Oostende

© Belga
25/07/2022

RSC Anderlecht heeft zondag zijn seizoen geopend met een 2-0 zege tegen KV Oostende op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League. Majeed Ashimeru (39.) zorgde voor de 1-0 ruststand. Fabio Silva (88.) legde de match in een beslissende plooi.

In het eerste halfuur vielen er geen noemenswaardige kansen te noteren in het Lotto Park. Tot verloren zoon Adrien Trebel Ashimeru vond in de zestienmeter. Die besloot in de verste hoek.

In een duelrijke wedstrijd was de 1-0 voorsprong voor Anderlecht te krap, op het uur belandde een hard schot van Ndicka in het zijnet. RSCA-coach Felice Mazzu wisselde met nog tien minuten spelen huurling Esposito voor huurling Silva voorin. De Portugees toonde meteen zijn talent en bood Raman, nog een invaller, de 2-0 aan.

Hij miste echter onbegrijpelijk. Silva maakte het vervolgens dan maar zelf af, na een eerdere misser knalde hij knap in de verste hoek: 2-0. De lat van de kustploeg trilde nog in de blessuretijd na een vrije trap van Hoedt.

KV Oostende beëindigde de wedstrijd met een man minder. Fanos Katelaris pakte een tweede gele kaart in de 92e minuut.