RSC Anderlecht rekent pas volgend seizoen opnieuw op doelman Hendrik Van Crombrugge

© Belga
30/03/2021

Anderlecht rekent dit seizoen niet meer op doelman Hendrik Van Crombrugge. Dat maakte paars-wit dinsdag bekend in een bericht op haar website. Van Crombrugge revalideert nog steeds na een operatie aan de rug. Hij kende een kleine terugval, maar bevindt zich momenteel opnieuw in de opbouwfase.

"We volgen Hendriks herstel nauw op", legde Luc Vanden Bossche, Head of Medical bij de Brusselaars, uit. "De komende weken drijven we stap voor stap de trainingsarbeid op. De doelstelling is om Hendrik volgend seizoen volledig fit aan de voorbereiding te laten starten."

Anderlecht kan in de eindfase van dit seizoen dus meer dan waarschijnlijk niet meer rekenen op haar vaste nummer één tussen de palen. De doelman speelde zijn laatste wedstrijd op 8 november, op bezoek bij AA Gent (1-1). Sindsdien staat hij aan de zijlijn en verdedigt de Duitser Timon Wellenreuther, met wisselend succes, het doel van paars-wit. Anderlecht is in de competitie nog volop in de running voor Play-off 1. Momenteel staat het vijfde, met evenveel punten als nummer vier Oostende dat het laatste plekje voor 'Champions Play-off' bezet.

De 27-jarige Van Crombrugge maakte in de zomer van 2019 de overstap van Eupen naar Anderlecht. Hij ontpopte zich in het Lotto Park meteen tot een sterkhouder en was dit seizoen ook geregeld kapitein.

Van Crombrugge leek ook een kanshebber te zijn op een EK-ticket met de Rode Duivels komende zomer. In oktober maakte hij nog zijn debuut bij de nationale ploeg in de oefeninterland tegen Ivoorkust (1-1).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni