RSC Anderlecht start met merchandising op Monopoly-bord

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
19/11/2009
RSCA-fans hoeven niet langer te zoeken naar een kerstcadeau: dit weekend komt het Anderlechtse monopolyspel op de markt. [1 reactie]

Monopoly kent allerhande variaties. Van steden als Charleroi en Luik tot voetbalclubs als PSV Eindhoven of Manchester United. De volgende op de lijst is RSC Anderlecht, als eerste Belgische voetbalclub. In september werd paars-wit benaderd om het spel te maken, begin december ligt het in de winkel.

Voorlopig worden er tweeduizend exemplaren van gemaakt. Het zal te koop zijn in de RSCA Fanshop, maar kan nu al worden besteld op www.monopolyrsca.be voor 45 euro (plus 4,50 euro portkosten).

Het spel is aangepast aan de club. Anderlecht-spelers staan op het bord, met tribunes en stadions in plaats van huizen en hotels. De vier stations van het gewone Monopoly worden vervangen door de vier tribunes van het Vanden Stockstadion. Belastingen worden gele en rode kaarten. De duurste speler op het bord is Mbark Boussoufa, gevolgd door kapitein Olivier Deschacht. Het spel is volledig in de kleuren van Anderlecht en ook de handtekeningen van de spelers staan op het bord. Een must-have voor elke paars-wit-supporter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni