RSC Anderlecht steunt kansarme jongeren

© brusselnieuws.be
07/12/2013

Voetbalclub Anderlecht steunt een nieuw sociaal project. Via de Constant Vanden Stockfoundation ondertekende de club een overeenkomst met vijf Brusselse gemeenten om kansarme jongeren te helpen. Bedoeling is ook om schoolverzuim tegen te gaan.

Jongens en meisjes tussen 10 en 13 jaar die nog niet aangesloten zijn bij een voetbalclub krijgen de kans om wekelijks te trainen in truitjes van Anderlecht. De vijf gemeenten die meedoen - Brussel, Ukkel, Elsene, Etterbeek en Sint-Gillis - bieden transport, opvoeders en terreinen aan. "Het is onze plicht als club om onze sociale rol op te nemen en iets terug te geven aan de mensen die het niet makkelijk hebben in het leven", zei voorzitter Roger Vanden Stock vrijdag bij de voorstelling van het project.

"Daarom zal RSC Anderlecht in samenwerking met de gemeenten voetbaltrainingen- en wedstrijden organiseren voor jongeren tussen 10 en 13 jaar met moeilijkheden op school." Volgens de voorzitter verenigt de club mensen van allerlei rang en stand. Wie weet duiken er ook nieuwe talenten op.

Anderlechtspeler en Brusselaar Anthony Vanden Borre is de peter van het project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni