RSC Anderlecht strikt Congolese international en belofte

© TP Mazembe
| Meschack Elia vertoeft momenteel met het Congolese voetbalelftal op de Africa Cup.

RSC Anderlecht maakt stilaan werk van zijn kern voor volgend seizoen. In Congo vindt trainer-speler Vincent Kompany twee talentrijke spelers die eerstdaags zullen tekenen bij paars-wit. Meschack Elia (21) is een flankaanvaller en Congolees international. Verdediger Arsène Zola (22) is dan weer aanvoerder van de Congolese beloften.

Officieel is de overgang nog niet, maar hun huidige werkgever TP Mazembe liet woensdag wel weten dat generatiegenoten Elia en Zola binnenkort koers zetten richting Brussel. De Congolese voetballers worden op 6 juli op Neerpede verwacht.

Elia is momenteel nog actief met Congo-Kinshasa op de Africa Cup in Egypte en speelt er dit weekend de achtste finales. De kwieke flankaanvaller voetbalt sinds 2016 voor Mazembe. Elia deed elf keer mee met de Congolese nationale ploeg en was daarin goed voor zes doelpunten.

Aanvoerder Congo U23

Zola is een centrale verdediger die ook als linksback uit de voeten kan. De Congolees is niet alleen een rots in de branding, maar beschikt ook over de nodige leiderscapaciteiten. Zola draagt de aanvoerdersband bij de nationale beloftenploeg.

Zola stroomde uit de Katumbi Football Academy door naar de hoofdmacht van de Congolese topclub, waar ook Anthony Vanden Borre nog even speelde. Bij Mazembe werd in het verleden ook smaakmaker Dieumerci Mbokani weggeplukt.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?