RSC Anderlecht trekt transfervrije doelman Coosemans aan

© Belga
26/05/2021

RSC Anderlecht heeft Colin Coosemans aangetrokken. De 28-jarige doelman ondertekent in het Astridpark een contract voor twee seizoenen, met optie op een derde.

Coosemans heeft heel wat ervaring op de Belgische velden. Hij brak door bij Club Brugge en verdedigde nadien het doel van Waasland-Beveren en KV Mechelen. Sinds de zomer van 2018 was hij bij AA Gent aan de slag, maar daar was hij afgelopen jaargang helemaal uit beeld verdwenen.

Coosemans, die het voorbije seizoen slechts één keer in actie kwam voor de Buffalo’s, was gratis op te halen. Een buitenkansje dus voor RSCA. In Brussel moet Coosemans de sparringspartner worden van Hendrik Van Crombrugge en Bart Verbruggen. Het Brugse jeugdproduct wordt vermoedelijk gehaald als vervanger voor Timo Wellenreuther.

Bij RSCA zal Coosemans dienst doen als derde doelman. "Mezelf elke dag meten met de andere doelmannen wordt een mooie uitdaging", reageert hij zelf. "Uit alles wat ik heb gezien en gehoord, merk ik dat er een nieuwe wind en nieuwe ambitie door de club waait. Ik kijk er ook erg naar uit om samen te werken met Vincent Kompany, Jelle ten Rouwelaar en de rest van de staf."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni