| Christian Kouamé was twee keer trefzeker tegen KV Mechelen.

RSC Anderlecht walst na rust over KV Mechelen heen

Thijs Roelen
12/09/2021

Een ruime overwinning voor RSC Anderlecht tegen KV Mechelen zondagmiddag. Niemand had de ruime 7-2-cijfers voor rust zien aankomen.

Voor rust apathisch, na rust dodelijk efficiënt en afgetopt met zowaar een beetje champagnevoetbal. Zo valt Anderlecht - KV Mechelen het best samen te vatten. Een kwartier was na de pauze voldoende voor de recordkampioen om af te rekenen met de niet te onderschatten Mechelaren. De 7-2-eindstand had voor rust niemand kunnen voorspellen.

Want na een kwart wedstrijd vol goede intenties, liet paars-wit het na 22 minuten compleet afweten. Opvallend genoeg bleek op voorsprong komen voldoende voor RSCA om het initiatief volledig uit handen te geven aan KV Mechelen.

In dat eerste kwart van de wedstrijd waren Raman en vooral Refaelov namens Anderlecht dicht bij een doelpunt geweest. Raman met een kopbal op aangeven van Ait El-Hadj die voorlangs ging. Refaelov werd weggestuurd door Kouamé, die de voorkeur had gekregen boven Zirkzee. De Israëliër kreeg een vrije schietkans voor doel, maar besloot te zwak. Wellicht was de vrijstaande Raman aanspelen nog een betere optie geweest.

Aan de andere kant moest Mrapti al na 3 minuten gestuit worden door Van Crombrugge. De Anderlecht-doelman was alert wanneer er op hem geschoten wordt, maar oogde aan de bal zelf geregeld te nonchalant. Ook opvallend: hij koos meer dan eens voor de lange bal.

De ommekeer

Uiteindelijk was het Raman die wel raak schoot. Hij werd weggestuurd, kon gemakkelijk doorlopen tot aan het doel, en raak schieten. Maar, zoals gezegd, het was dat doelpunt dat de wedstrijd de andere kant op deed kantelen. Nadien deed Mechelen tot de rust wat het wilde met de bal. Het volle Astridpark onderging dat Mechelse overwicht opvallend gelaten. Veel kansen creëerde de ploeg van Vrancken tijdens dat veldoverwicht tot aan de rust overigens niet. De eerste waarschuwing kwam er toen Storm een voorzet in doel zag waaien. Hij was echter aan de bal gekomen in buitenspelpositie.

Maar nadien werd diezelfde Storm in de diepte weggestuurd. Zijn bewaker Murillo was nergens te bekennen. Storm dreef de bal op en schoot knap raak in de verre hoek. Ook nadien bleef Mechelen dominant. De 1-1-ruststand was een terechte weerspiegeling van de verhoudingen tot dan toe.

Anderlecht houdt huis

Wat er nadien direct na rust gebeurde, had eigenlijk niemand zien aankomen. Met dodelijke precisie liep de thuisploeg namelijk binnen een kwartier uit tot een geruststellende 4-1. Eerst was het Olsson die met een een heel fijn lobje Kouamé bediende. De spits nam goed mee en tikte gemakkelijk raak, 2-1.

Daarna volgde een prima uitgespeelde aanval die via Olsson en Gomez bij de vrijstaande Kouamé belandde. Hij tikte vrij bij de tweede paal de 3-1 binnen. Mechelen liet het steeds meer lopen en amper vijf minuten later tikte Murillo bij de tweede paal ook de 4-1 binnen, opnieuw op aangeven van Gomez.

Verschaeren

| Yari Verschaeren tekende voor de 6-2.

De winst was binnen en even nam Anderlecht wat gas terug. Dat Kompany op dat moment met Amuzu, Zirkzee en Mykhalychenko nog de nodige hongerige spelers kon inbrengen, leverde echter een nieuwe impuls op.

Amuzu maakte er 5-1 van op aangeven van Murillo. Verschaeren, al eerder ingevallen, belandde ook op het wedstrijdblad: hij omspeelde de Mechelen-doelman op aangeven van Zirkzee. En die laatste mocht met de 7-1 de doelpuntenproductie van RSCA besluiten. Brusselaar Onur Kaya bepaalde met een rake vrije trap de eindstand op een opvallende 7-2. Iets wat niemand na 45 minuten had durven voorspellen.