Supporters Anderlecht c RSCA

RSCA aan de bak tegen Olympiakos in Europa League

© Belga
14/12/2015

Anderlecht krijgt het Griekse Olympiakos als tegenstander in de 16de finales van de Europa League. Paars-wit werkt de heenmatch op 18 februari af op eigen veld, de terugwedstrijd is op 25 februari voorzien.

Olympiakos eindigde in Champions League-groep F op de derde plaats, achter Bayern München en Arsenal. De Griekse landskampioen moest pas op de slotspeeldag de Gunners laten voorgaan. In de Griekse eerste klasse staat Olympiakos na 14 speeldagen aan de leiding. Het verloor nog geen enkele wedstrijd.

In de Griekse eerste klasse staat Olympiakos na 14 speeldagen aan de leiding. Het verloor nog geen enkele wedstrijd. "Het is een goede ploeg, maar ik denk dat ze zeker binnen de mogelijkheden van Anderlecht ligt", reageerde Steven Defour in een filmpje van RSCA TV. "We hebben al getoond dat we op Europees vlak heel goede wedstrijden kunnen spelen. Het worden twee moeilijke wedstrijden, maar op dit niveau zijn er geen makkelijke wedstrijden meer", oordeelde de middenvelder.

Anderlecht was geen reekshoofd en wist op voorhand al dat het een winnaar van een andere poule of één van de vier beste derdes uit de groepsfase van de Champions League zou loten. "Ik denk wel dat we ambitieus mogen zijn, het is geen Manchester United of Liverpool", klonk het bij Olivier Deschacht, die zondag nog zijn 400ste competitiewedstrijd voor Sporting speelde.

"Het is 50-50, een beetje cliché, maar zo is het wel. Als je de eerste wedstrijd de nul kan houden, zou dat heel belangrijk zijn. Ik speel liever de tweede wedstrijd thuis, maar als je in de eerste een goed resultaat kan neerzetten, is dat een groot voordeel om naar Griekenland te trekken. Ik weet dat Luka (Milivojevic) er zit en dat ze een heel goede Champions League-campagne afgewerkt hebben. Het is een heel goede ploeg, anders zouden ze ook niet in de Europa League zitten. Aan ons om hen te verslaan", aldus Deschacht.

Met acht man
Anderlecht ontmoette Olympiakos in het seizoen 2013-2014 in de groepsfase van de Champions League. Paars-wit verloor toen met 0-3 in het Constant Vanden Stock-stadion. Bij Olympiakos slikte het een 3-1 nederlaag, een match die de Brusselaars met acht man beëindigden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni