RSCA-fans eisen galamatch ter compensatie van matig seizoen

© Photo News
| Anderlecht-supporters

De supporters van RSC Anderlecht zullen dan toch geen financiële compensatie eisen van de club wegens het mislopen van play-off 1. “Je staat achter de ploeg in goede en slechte tijden”, zegt Frank Eeckhout van de Vlaamse fanvereniging SC41 en het RSCA Fan Board. Wel zullen de supporters een galamatch in het Astridpark eisen om een slecht seizoen goed te maken.

Tenzij er zich in de twee resterende competitieduels een enorm mirakel voltrekt, speelt Anderlecht dit seizoen geen play-off 1. Dat zou de eerste keer zijn in elf seizoenen play-offs. De supporters zien het met lede ogen aan. Abonnees betaalden tussen 230 en 600 euro voor een volledig seizoen, inclusief play-offs. De fans gaan natuurlijk uit van play-off 1, maar dreigen nu een nacompetitie tegen ploegen als Lommel voorgeschoteld te krijgen.

De fans zitten daar niet op te wachten en speelden met het idee om het bestuur een financiële tegemoetkoming te vragen. Op een vergadering van 31 Vlaamse supportersverenigingen werd woensdagavond beslist om dat uiteindelijk niet te doen. “Omdat het een zinloze eis is, maar vooral omdat je altijd achter de ploeg moet staan. In goede en slechte tijden”, licht Frank Eeckhout toe bij BRUZZ.

De paars-witte supporters zijn er zich van bewust dat de prijzen voor een seizoenskaart in het Astridpark best wel meevallen. Voor de gewone zitplaatsen betaal je 380 euro voor 20 matchen, ofwel 19 euro per wedstrijd. Wil je een plekje in de staantribunes, leg je 230 euro neer. “In vergelijking met topclubs uit andere Europese competities is dat helemaal niet veel”, aldus Eeckhout. “We gaan er wel op aandringen dat de abonnementen niet duurder worden. Een prijsstijging is absoluut uit den boze.”

Galamatch tegen topclub

Toch wil de paars-witte achterban een toegeving van de club. Ter compensatie van de slechte prestaties van RSCA eisen de Vlaamse supportersverenigingen dat er in aanloop naar volgend seizoen een galamatch georganiseerd wordt voor de abonnees. Dat gebeurde in het verleden wel vaker.

“Zo’n galamatch in de voorbereiding, dat is het minste dat het bestuur kan doen”, aldus Eeckhout. “Maar niet tegen pakweg Sankt Gallen, hé. Wel tegen een gerenommeerde Europese ploeg, zoals Ajax of Real Madrid.”

Binnen twee weken zal Eeckhout, die ook deel uitmaakt van het overkoepelende Fan Board, die eis voorleggen aan het bestuur. Er staat dan een meeting gepland, waarop ook kersvers CEO Karel Van Eetvelt verwacht wordt. Op die vergadering zullen de supporters ook hun visie voor RSCA uit de doeken doen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?