RSCA Futsal plaatst zich voor de Final Four

© RSCA Futsal
| RSCA Futsal in de eliteronde in de Champions League in Kroatië.

RSCA Futsal heeft zich zaterdag in het Kroatische Pula geplaatst voor de Final Four van de Champions League futsal. Paars-wit won in zijn laatste wedstrijd in groep D van de eliteronde met 0-9 van het Roemeense United Galati.

Kapitein Gréllo (5. en 32.), Diogo (7. en 27.), Franko Jelovcic (13.), Dragan Tomic (23. en 39. pen), Steven Dillien (27.) en Vladut Dudau (34. own) waren de doelpuntenmakers van dienst voor de Brusselaars.

Of die ruime overwinning voldoende was voor een plaats bij de Final Four - enkel de groepswinnaar plaatst zich immers - hing af van het resultaat van concurrent en titelverdediger FC Barcelona. Dat won later op de avond met 7-2 van gastclub Pula, maar moet Anderlecht nipt laten voorgaan op basis van het doelsaldo.

Paars-wit won eerder deze groepsfase met 3-2 van Pula. In het onderlinge duel met Barcelona haalde RSCA Futsal een 2-5 achterstand op om uiteindelijk 5-5 gelijk te spelen. De Catalanen pakten vorig seizoen nog hun vierde eindzege in de Champions League futsal.

De Final Four is voorzien voor mei volgend jaar op een nog aan te duiden plaats.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?