| Vreugde bij beloften van Anderlecht na het tweede doelpunt tegen hun tegenstanders uit Luik.

RSCA Futures verslaan Standard aan de vooravond van Belgische Clasico

© BRUZZ - Belga
21/10/2023

RSCA Futures heeft zaterdag op de negende speeldag in de Challenger Pro League met 3-0 gewonnen van de beloften van Standard. Ze tonen daarmee aan de eerste ploeg, die zondagavond in Sclessin de klassieker tegen Standard speelt, het juiste voorbeeld.

De youngsters van Anderlecht namen tegen hun leeftijdsgenoten van Standard een droomstart via snelle goals van Ismaël Baouf (5.) en Luca Monticelli (12.).

Tien minuten na de pauze dikte Robbie Ure de voorsprong verder aan. De bezoekers speelden bijna de volledige tweede helft in het Lotto Park met een man minder na een tweede geel voor aanvoerder Noah Mawete.

In het klassement wipt RSCA Futures naar de negende plaats met 12 punten. SL16 FC blijft met drie punten helemaal onderin bengelen op de zestiende plaats.

Zaterdagavond staan met Zulte Waregem - Luik en Lierse - Seraing nog twee wedstrijden op het programma.

Vrijdagavond won Beerschot met 2-1 van leider Lommel en haalde Deinze het met 3-2 van Jong Genk. Zondag volgen nog drie duels: Dender - Oostende, Club NXT - Beveren en Francs Borains - Patro Eisden.