| De zeventienjarige Yari Verschaeren maakte zijn debuut tegen STVV.

RSCA-goudhaantje Verschaeren bij 50 grootste voetbaltalenten

TDN
© BRUZZ
21/03/2019

Yari Verschaeren, een van de zeldzame lichtpunten bij Anderlecht dit seizoen, staat op de 48e plaats in de prestigieuze NextGen-talentenlijst van de toonaangevende voetbalsite Goal.com. Het jeugdproduct van RSCA is amper 17 jaar oud.

Verschaeren maakte eind november pas zijn debuut bij Anderlecht. Op het veld van STVV ging paars-wit roemloos onderuit, maar de jonge middenvelder maakte een opmerkelijk debuut. Sindsdien is Verschaeren - nog maar 17 jaar oud - niet meer weg te denken uit de basisploeg van RSCA.

In twaalf wedstrijden scoorde het Anderlechtse goudhaantje één keer. Hij gaf ook vier assists, waarvan twee nog afgelopen weekend tegen Oostende. Verschaeren loodste voorzitter Marc Coucke zo eigenhandig voorbij zijn ex-lief.

Nieuw, verbeterd contract

De diamant Verschaeren is nog ruw, maar sprong wel al in het oog van enkele Europese topclubs. Zijn prestaties zijn ook de gerenommeerde website Goal.com niet ontgaan. Die nam Verschaeren op in de prestigieuze NexGen-lijst, een top vijftig van de grootste voetbaltalenten. Verschaeren bekleedt plaats 48 op die lijst.

Om de lokroep van grotere, buitenlandse competities te kunnen weerstaan, legde RSC Anderlecht zijn toptalent een nieuw en verbeterd contract voor. De club zal daarover eerstdaags communiceren. De huidige overeenkomst van de middenvelder liep af in 2020 en was nog aan de voorwaarden voor jeugdspelers die hun eerste profcontract krijgen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Sporting Flagey, RSC Anderlecht, Voetbal, Yari Verschaeren

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni