RSCA: 'Licentieprocedure verloopt normaal'

© rsca
Updated: 24-02-2018 - 13:41

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Anderlecht uitstel verleend voor het verkrijgen van een proflicentie. Het reeds ingediende dossier was onvolledig, berichtten verschillende kranten zaterdagochtend. RSC Anderlecht ontkent de informatie met klem.

De clubs moesten hun dossier voor een proflicentie normaal gezien voor 15 februari indienen, zo schrijven Le Soir, Sudpresse en L'Avenir zaterdag. Maar het dossier van RSCA, dat volgende donderdag officieel in handen komt van nieuwe eigenaar Marc Coucke, is niet volledig.

Gezien de uitzonderlijke situatie waarin de club zich bevindt, kreeg paars-wit uitstel tot 9 maart. Tegen dan moet het ontbrekende stuk over het budget, en meer specifiek over de verwachte inkomsten voor het dekken van de vaste uitgaven, in handen zijn van de Licentiecommissie.

'Procedure verloopt normaal'

De voetbalclub zelf ontkent de informatie met klem. In een persbericht laat RSCA weten dat de licentieaanvraag voor het seizoen 2018-2019 normaal verloopt.

"RSC Anderlecht heeft geen uitstel aan de licentiecommissie gevraagd," klinkt het.

“Zoals gevraagd heeft RSC Anderlecht de licentieaanvraag voor 2018-2019 ingediend op 15 februari,” gaat de club verder. “Naar gewoonte worden er bijkomende vragen door de licentiemanager gesteld. Deze moeten voor 28 februari beantwoord worden.”

RSCA is naar eigen zeggen ook verheugd om Coucke te mogen verwelkomen als supporter.

Vrijdagavond raakte nog bekend dat die laatste nog vijf miljoen euro extra op tafel moest leggen voor zijn overname van de club. Dat vanwege weerstand uit de raad van bestuur van RSCA.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?