RSCA sluit voorbereiding af met zege tegen Ajax

© Belga
22/07/2023

RSC Anderlecht kan met een goed gevoel naar de start van het nieuwe voetbalseizoen toeleven. De Anderlechtse club versloeg met Ajax een tegenstander van formaat tijdens een oefenmatch (3-0). Vrijdag openen Anderlecht en Union met een Brusselse stadsderby het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League.

Met Ajax kreeg Anderlecht een stevige tegenstander voorgeschoteld, meteen een goede graadmeter om de nieuwe zomeraanwinsten verder uit te proberen. Trainer Brian Riemer gunde doelman Maxime Dupé en verdediger Louis Patris een eerste basisplaats. Kasper Dolberg stond opnieuw in de spits. Die laatste twee lieten hun nieuwe werkgever zien wat ze in huis hebben.

Na een knappe onderlinge combinatie op de rechterflank bediende Patris Dolberg (12.) in het Amsterdamse strafschopgebied. De Deense spits zorgde vervolgens met een keurige lob tegen zijn ex-club voor het openingsdoelpunt in het Lotto Park. Tien minuten later liet Ajax-verdediger Olivier Aertssen met een eigen doelpunt de 2-0 optekenen. Een kwartier voor tijd werd Dolberg naar de kant gehaald voor Benito Raman (90.+4). De Belgische spits legde in de toegevoegde tijd de 3-0 eindstand vast.

Union sloot eerder zijn voorbereiding al af met een overwinning tegen de Franse tweedeklasser Valenciennes. Elton Kabangu (10.), die recent overkwam van het Nederlandse Willem II, maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni