RSCA smeert nu ook leider Club Brugge nederlaag aan

© Belga
| Kapitein Sambi maakte de 2-1.

Met een 2-1 overwinning pakken de mannen van Kompany de scalp van de leider, 9 op 9 en voorlopig zelfs voorlopig plek drie in het klassement. De goals waren van Lang voor Brugge en Nmecha en Sambi Lokonga voor Anderlecht.

Club trok zijn tenue van ongenaakbare leider aan in het Astridpark. De eerste tien minuten was de bal dan ook voor de Bruggelingen, zonder kansen weliswaar. Maar dan stond Vormer plots vrij en de bal verdween via Miazga in doel, maar gelukkig voor Paars-wit werd het doelpunt afgekeurd.

Gas terugnemen

De wedstrijd verwaterde, Anderlecht speelde met te veel stress aan de bal en bovendien zat RSCA-doelman Wellenreuther niet lekker in zijn vel. Hij ontpopte zich weer tot Flaterreuther en verspeelde de bal ei zo na twee keer op een rij, Club Brugge kon er niet van profiteren.

Zijn ploeg herademde ook, El Hadj ging beter voetballen en er kwamen openingen voor Anderlecht, Club moest gas terugnemen.

Lang komt

Tot aan de rust was er weinig te zien in deze topper, 0-0 was logisch. Club-coach Clement bracht na de pauze dan maar Noa Lang, de Nederlander was dit seizoen vaak bepalend en net terug uit blessure.

Maar 't was toch Anderlecht dat eerst dreigde via een knal van El Hadj, Mignolet kon wegboksen. Nadien zette Nmecha Kossounou in de wind, die ging aan het shirt hangen en kreeg geel.

LANG_SCOORT
© Belga
| Lang viel in en scoorde meteen de 0-1.

Lang scoort

Het heerschap Lang deed de bezoekers beter voetballen én scoren. Net buiten halve maantje nam Lang de bal aan, dribbelde twee verdedigers en legde de bal beheerst binnen voor de 0-1. De klasse van Lang was wat de leider wel kon gebruiken.

NMECHA_SCOORT_RSCA
© Belga
| Nmecha maakte zijn dertiende van het seizoen.

Club legde het tempo hoog, Anderlecht had moeite. Kompany moest bijschakelen door Trebel en Ashimeru te vervangen door Cullen en Amuzu. Op minuut 70 haalde Sobol uit, zijn knal ging net naast het doel van Wellenreuther.

Eén van de wissels van Kompany rendeerde dan toch. Amuzu werd aangespeeld door Murillo, de snelle winger zwiepte de bal richting Nmecha en de topschutter knalde z'n 14e van het seizoen voorbij Mignolet.

Prinsheerlijke Sambi voor 2-1

Anderlecht pakte vertrouwen door de goal. Nmecha was heel de match al een gesel voor Kossounou en ook nu hield hij 'm goed aan het lijntje. Uiteindelijk belandde de bal na een lange combinatie bij Sambi en de Paars-witte kapitein veinsde eerst een pass, maar trapte dan toch prinsheerlijk voorbij Mignolet. RSCA plots op 2-1.

Het laatste kwartier kwam de thuisploeg niet meer in de problemen, met een straffe 9 op 9 zet RSCA nu een ferme stap naar Play-off 1 (de eerste vier ploegen spelen die nacompetitie). Als KV Oostende straks niet wint tegen Beerschot is Play-off 1 zelfs een zekerheid.

Luister woensdagavond naar de Anderlechtpodcast Radio Radzinski op jouw favoriete podcastplatform.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?