Eersteklasser Anderlecht heeft op de valreep nog een nieuwe verdediger gevonden, net voor het sluiten van de transfermarkt. RSCA huurt tot het einde van dit seizoen de Portugees Rolando Jorge Pires Fonseca van FC Porto in. Daarmee is een bewogen mercato afgerond voor paars-wit.

De Portugese international is 29 jaar en een centrale verdediger. Een positie waar Anderlecht al heel de maand een speler voor aan het zoeken was. Heel wat andere pistes, zoals Scholz, Reyes en Novaretto liepen mis.

Rolando speelde al meer dan honderd matchen voor Porto. De voorbije twee seizoenen werd hij uitgeleend aan Napoli en Inter Milan.

Eerder had Anderlecht ook de Guinese aanvaller Idrissa Sylla van SV Waregem aangeworven. Hij zal geblesseerd terugkomen van de Africa Cup.

Een andere aanwinst, Marko Marin, overtuigde zondag tijdens zijn eerste wedstrijd voor Anderlecht allerminst. De Duitser van Servische oorsprong wordt uitgeleend door Chelsea.

Sacha Kljestan speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor RSCA. De Amerikaan is getransfereerd naar de New York red Bulls. Hij kreeg een staande ovatie van de Anderlecht-supporters.

Intussen revalideert de Argentijnse aanvaller Mattias Suarez in Barcelona. Hij krijgt een zware boete opgelegd van het Anderlechtbestuur, omdat hij tegen de afspraken in op 2 januari niet terug was uit Argentinië.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni