Supporter David Cuvelier op zijn balkon, voor het oefenveld van RSC Anderlecht in Neerpede.

RSCA-supporter brengt vanop terras verslag uit van oefenwedstrijden

Nordin Sermant
09/07/2020

Voetbalclub RSC Anderlecht krijgt steeds meer kritiek van supporters over de quasi onbestaande communicatie rond de oefenmatchen. Maar een fan heeft nu die verantwoordelijkheid op zich genomen: David Cuvelier. Gewapend met een verrekijker brengt hij verslag uit over de wedstrijden, vanuit zijn eigen appartement.

“Zie je die gekleurde dingen daar? Die gebruiken ze bij de trainingen.” David wijst naar het oefenveld in Neerpede, dat ongeveer 60 meter van zijn appartement langs de Brusselse ring ligt. “Ik ben hier komen wonen voor de ligging, tussen de stad en het platteland. Maar dat je van hier de trainingsvelden van Anderlecht kan zien is wel een leuk extraatje voor een fan als ik.”

Als geboren en getogen Anderlechtois, raakte hij van kleinsaf aan verknocht aan de voetbalclub. “Ik voetbalde er zelf, tot mijn veertiende. Nadien heb ik nog gespeeld bij een amateurploeg, maar dat is ondertussen ook al vijftien jaar geleden. “ Hij is ook lid van supportersclub La Coupe. “Maar daar ben ik niet zo actief meer mee bezig.”

Twitter

Wanneer hem gevraagd wordt te poseren voor een foto, trekt hij nog snel een Anderlecht-truitje aan. De liefde voor de club is duidelijk groot. David betreurt dan ook dat zijn paars-wit zo weinig van zich laat horen de laatste tijd. “Veel supporters voelen zich in de steek gelaten. We krijgen geen informatie, niet voor of tijdens de match, niet over de opstelling, niets.”

Daarom besliste hij om voor de wedstrijd tegen Charleroi dan maar zelf verslag uit te brengen. Van achter het raam van zijn appartement, verrekijker in de aanslag, gaf hij 90 minuten lang updates van het oefenduel via twitter. “Het was wel niet makkelijk om de spelers te herkennen”, lacht hij. “Voor sommigen lukt dat, Colassin herken je aan zijn geblondeerde haar bijvoorbeeld. Bij anderen moet je wat raden aan de hand van hun speelpositie.”

Sportieve overwegingen

“Vanuit sportieve overwegingen is er beslist om de eerste twee oefenmatchen niet te tonen”, zegt de woordvoerder van Anderlecht. “Voor de wedstrijden tegen Saint-Etienne, Lyon en Lille staat er wel een mogelijkheid tot een livestream gepland.”

Anderlecht-fans zullen zich dus voor het volgend duel, tegen Sint-Truiden, opnieuw moeten richten tot de twitterpagina van David Cuvelier. “Zolang de club zelf geen verslag uitbrengt, zal ik het blijven doen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni