Vincent Kompany, op 23 augustus 2020, tijdens zijn eerste wedstrijd (tegen Moeskroen: 1-1) als hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Achteraan assistent-trainer Nicolas Frutos
© PhotoNews | Vincent Kompany, op 23 augustus 2020, tijdens zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Het werd een teleurstellende 1-1 tegen Moeskroen.

RSCA-trainer Vincent Kompany hoopt op eerste zege tegen Oostende

© Belga
27/08/2020

RSC Anderlecht opent vrijdagavond de vierde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling met een verplaatsing naar KV Oostende, met één punt voorlaatste in de stand. Vincent Kompany hoopt daar zijn eerste overwinning als trainer van Anderlecht te kunnen boeken. Afgelopen weekend kwam de kersverse hoofdcoach er al heel dicht bij, maar gooide Moeskroen in de toegevoegde tijd roet in het eten.

Paars-wit liet zo de derde plaats in de stand liggen. Het is nu vijfde, op vier punten van Beerschot en Charleroi, die nog het maximum van negen punten achter de naam hebben. Anderlecht is ook nog ongeslagen, maar won ook nog maar één keer. Onder Franky Vercauteren werd het seizoen begonnen met een 2-2 gelijkspel in Mechelen en een 3-1 zege tegen Sint-Truiden.

Zaterdag staan Eupen - Sint-Truiden (16.15), de West-Vlaamse derby tussen Cercle Brugge en Kortrijk (18.30), Waasland-Beveren - Oud-Heverlee Leuven (18.30) en Moeskroen - Zulte Waregem (20.45) op het programma, maar het zwaartepunt van de speeldag ligt op zondag.

Om 13.30 staan met Racing Genk en Club Brugge de kampioenen van de voorbije twee seizoenen tegenover elkaar. Genk begon net als Anderlecht met een vijf op negen aan de competitie. Brugge doet minder goed. De manschappen van Philippe Clement leden al twee nederlagen. Dat gebeurde bovendien in eigen huis (0-1 tegen Charleroi en 0-1 tegen Beerschot). Tussendoor gingen ze wel met 0-4 winnen in Eupen.

Om 16.00 volgt de topper tussen Beerschot en Standard. Beerschot is na drie zeges leider, Standard volgt na twee overwinningen en een gelijkspel op de derde plaats. Charleroi probeert vanaf 18.15 zijn maximum te behouden tegen Antwerp, dat zaterdag een eerste keer won: 1-0 tegen AA Gent.

Dat AA Gent en KV Mechelen sluiten om 20.45 de speeldag af. Gent is de onverwachte hekkensluiter. De vicekampioen kon als enige nog geen punt sprokkelen. Dat leidde al na twee speeldagen tot het ontslag van trainer Jess Thorup. Zijn opvolger Laszlo Bölöni kon tegen zijn ex-club Antwerp het tij vooralsnog niet keren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Vincent Kompany, RSCA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni