| Na een interventie van de VAR trekt scheidsrechter Vergoote rood voor Amir Murillo

RSCA-verdediger Murillo riskeert 3 duels schorsing

© Belga
02/11/2021

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een schorsing van vier speeldagen (waarvan drie effectief) voorgesteld aan Anderlecht-verdediger Michael Amir Murillo als sanctie na zijn elleboogstoot tegen OH Leuven. Ploegmaat Majeed Ashimeru komt weg met een voorwaardelijke schorsing.

Anderlecht beëindigde de thuismatch van zondag tegen OH Leuven (2-2) met negen spelers op het terrein. Wegens een elleboogstoot bij Dewaest werd rechtsback Murillo in de 70ste minuut rechtstreeks uitgesloten. Helemaal in het slot kreeg ook Ashimeru rood, omdat hij een schot met de arm uit het doel hield.

Voor Ashimeru toont het Bondsparket zich clement, want de Ghanese middenvelder ontving een minnelijke schikking van een speeldag schorsing met uitstel. De gevorderde boete van 500 euro is wel effectief.

Murillo riskeert vier speeldagen schorsing, waarvan een met uitstel, en een boete van 3.500 euro. Daardoor zitten de competitiewedstrijden van Anderlecht tegen Antwerp, KV Kortrijk en Charleroi op de wip. Als paars-wit het voorstel weigert, beslist het Disciplinair Comité over de strafmaat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni