© Belga | Anderlecht morste met de kansen, ook Mukairu kon in de eerste helft niet scoren.

RSCA vergeet te scoren tegen Waasland-Beveren en speelt gelijk

MV
22/01/2021

Anderlecht heeft gemorst met de kansen tegen Waasland-Beveren. Het bleef 0-0 in het Astridpark. Met één puntje kruipt Paars-wit naar plaats vier, maar dat kan na het weekend weer een paar plaatsjes lager zijn.

De thuisploeg had zin in deze vrijdagavondmatch tegen Waasland-Beveren. Na de vlotte zege tegen Charleroi was enkel een tweede overwinning op rij genoeg om coach Kompany tevreden te stemmen.

'Ciske' Amuzu was dreigend in het prille begin van de match met een scherpe voorzet en ditto vrije trap. Vlap knalde naast, Mukairu in de handen van doelman Jackers. RSCA domineerde, Beveren kroop in de loopgraven.

Te matig

De bezoekers uit het Waasland kropen heel even uit hun egelstelling, Murillo kon een schot van Albanese maar net verijdelen. De beste kans van de eerste periode was voor Anderlecht, alleen voor Jackers besloot Mukairu te matig naast doel.

In de tweede helft dreigde topschutter Nmecha meteen tot tweemaal toe. Eerst via een knal met links en dan met een sluw hakballetje, maar de 0 bleef op het bord.

Zoeken naar verlosser

Anderlecht kon geen tempo ontwikkelen, Kompany bracht Diaby en Dauda om toch die ene goal te maken. Diaby knalde meteen op Jackers en de doelman lag ook in de weg voor Dauda. Paars-wit drukte, maar het schortte weer aan de afwerking.

Met nog tien minuten op de klok knalde El Hadj over, het was zoeken naar een Brusselse verlosser. Bijna was die rol weggelegd voor Diaby, maar na een combinatie tussen Dauda en Dimata (ook al ingevallen) was het weer Jackers die de meubelen redde.

Nog was het niet gedaan. El Hadj haalde nog maar eens uit, deze keer trapte hij tegen de kruising. Het bleef bij een teleurstellende, voor Anderlecht, 0-0. Dinsdag trekken Kompany en co naar de akker van Le Cannonier in Moeskroen.