RSCA zet Vanhaezebrouck op straat

© Philippe Crochet/Photo News

Voetbalclub Anderlecht heeft zondagavond de samenwerking met trainer Hein Vanhaezebrouck stopgezet.

"Na de tegenvallende resultaten en het geleverde spel heeft de directie van RSC Anderlecht vanavond unaniem beslist om de samenwerking met coach Hein Vanhaezebroeck te beëindigen," klinkt het in het persbericht van de club.

“De ploeg haalt te weinig punten in de Belgische competitie en zowel in de Beker van België als in de Europa League zijn we te vroeg uitgeschakeld. We hopen dat we het tij snel kunnen laten keren”, aldus Sportief Directeur Michael Verschueren. “We willen Hein Vanhaezebrouck bedanken voor het harde werk voor de club.”

Met zijn exit betaalt Vanhaezebrouck dus het gelag voor de tegenvallende resultaten, zowel in Europa als in de Belgische competitie.

Bijna anderhalf jaar coach

Hein Vanhaezebrouck kwam begin oktober vorig jaar naar Anderlecht. Paars-wit had de samenwerking met René Weiler net beëindigd. Er deden al langer geruchten de ronde dat Vanhaezebrouck hem zou opvolgen, maar het duurde een tijdje eer die bevestigd werden. Toen zijn vertrek bij AA Gent werd aangekondigd, stond niets hem nog in de weg om hoofdcoach te worden van RSCA.

Anderlecht begon erg veelbelovend aan de competitie, maar na een 12 op 12 begon te motor te sputteren. Het Europese avontuur eindigde dramatisch en ook in de Belgische beker kon RSCA geen potten breken. In zijn jongste vier competitiewedstrijden sprokkelde paars-wit slechts één punt. De nederlaag tegen Cercle was de zesde van het seizoen. In de stand is de club van Marc Coucke vierde, op elf punten van leider Racing Genk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?