Ruim 4.000 deelnemers aan de start van wielerwedstrijd BXL Tour

© Belga
19/06/2022

In de hoofdstad zijn zondagochtend 4.200 deelnemers effectief van start gegaan in de wielerwedstrijd BXL Tour. Dat meldt Brussels Major Events, een vzw van de stad Brussel.

Wielerlegende Eddy Merckx vlagde de wedstrijd op gang en volgde nadien de wedstrijd vanuit de wagen aan de kop van de koers. Deelnemer Grégoire Lemaire won uiteindelijk de koers die tussen 9 en 13 uur plaatsvond tussen de startplaats aan het Paleizenplein en de finish aan de Dikkelindelaan nabij het Atomium. Hij legde 40 kilometer af in 55 minuten en 37 seconden. De eerste vrouw was Sarah Ten-Hartog, in 1 uur, 3 minuten en 15 seconden.

Ook de 'Ligue Handisport francophone', de Franstalige G-sportfederatie , was van de partij op het evenement, met atleten die van start gingen met de tandem, handbike of driewieler. Hier was de winnaar Thierry Dutrieux.

Er was sprake van enkele valpartijen tijdens het evenement, maar er raakte niemand ernstig gewond.

Daags tevoren had de organisatie aangekondigd dat het event uitverkocht was met 4.747 deelnemers. Een 500-tal deelnemers is dus niet gestart.

whatsapp_image_2022-06-19_at_1.03.12_pm.jpeg

| De BXL Tour ter hoogte van de Lambermontlaan in Schaarbeek.

19 juni 2022: de zesde editie van de BXL Tour, met start aan het Paleizenplein en aankomst aan het Atomium

| 19 juni 2022: de zesde editie van de BXL Tour, met start in de regen aan het Paleizenplein en aankomst aan het Atomium.

19 juni 2022 de zesde editie van de BXL Tour, met start aan het Paleizenplein en aankomst aan het Atomium 5 Gunnar Cheyns

| Links op de foto: BRUZZ radiopresentator Gunnar Cheyns.

19 juni 2022: de zesde editie van de BXL Tour, met start in de regen aan het Paleizenplein en aankomst aan het Atomium

| De aankomst van 40km BXL Tour in de schaduw van het Atomium.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni