Ruzie tussen RWDM en Vermeersch laait op

© FM Brussel
14/09/2006
De voorzitter van FC Brussels Johan Vermeersch dreigt met een proces tegen Georges Heylens, de trainer van eerste provincialer RWDM wegens laster en eerroof. Hij pikt het niet dat Heylens hem de faling van RWDM verwijt.

Johan Vermeersch en RWDM maken al ruzie sinds de oprichting van FC Brussels. Daardoor kreeg RWDM vorige maand al geen toegang tot het Edmond Machtensstadion voor een wedstrijd.

FC Brussels huurt het stadion van de gemeente Molenbeek. RWDM bekwam een akkoord met de gemeente en met FC Brussels voor het gebruik van het Machtensstadion. Maar door een gebrekkige communicatie ontstonden er misverstanden.

En vorige zondag stond RWDM voor zijn eerste wedstrijd weer voor gesloten deuren. Volgens Vermeersch was de (achter-)deur van het stadion wel degelijk open.

Het gebekvecht escaleerde toen Heylens de beschuldiging uitriep dat Vermeersch verantwoordelijk was voor het faillissement van RWDM in april 2002. Vermeersch zegt dat hij er maar tot 1997 heeft gewerkt als afgevaardigd bestuurder voor het sportieve luik. Hij verliet dus de club vijf jaar voor het faillissement van RWDM.

De Molenbeekse schepen van Sport Jamal Ikazban (PS) bevestigt dat de match van zondag wel degelijk is doorgegaan, maar vindt de uitspraken van Heylens onaanvaardbaar. "De match heeft kunnen doorgaan, voor mij is het incident gesloten. Maar ik kan niet aanvaarden dat Johan Vermeersch beledigd wordt, door wie dan ook."

De schepen heeft RWDM gevraagd om sancties te nemen. Heylens zelf nuanceert zijn opmerking. Vermeersch heeft de faling volgens hem niet veroorzaakt maar hij had ze kunnen vermijden, zegt hij nu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni