RWDM betaalt gemiste kansen cash

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 19 en zondag 20 september 2020
Updated: 19-09-2020 - 08:52

RWDM creëerde vrijdagavond tegen Lommel genoeg kansen om twee wedstrijden te winnen, maar toch blijven de Molenbekenaren met lege handen achter. Een gebrek aan efficiëntie en slimheid en een niet-gefloten penalty resulteerden in de derde nederlaag op rij.

Een thuiswedstrijd tegen – op papier – één van de mindere goden van de reeks, en dat voor het eerst met (1.500) supporters in het stadion: het staat buiten kijf dat heel RWDM dit duel tegen Lommel met stip had aangekruist. Na een eerste prik van Lommel nam rood-zwart het heft in handen. Claes, Nzuzi en zeker Nangis kregen uitstekende mogelijkheden om de score te openen, maar hun vizier stond niet goed afgericht. Tussendoor had de uitstekend keepende Lommelse doelman Svedkauskas een geweldige reflex in huis op een kopbal van Terki.

Na de rust kon RWDM minder zijn stempel op de wedstrijd drukken. Bij de eerste grote kans van de bezoekers was het meteen raak. De voltallige Molenbeekse defensie vergat Zaroury uit het oog, die Ruyssen uitkapte en de bal onder Sadin in doel schoof.

Strafschop

Nadien kon RWDM de Lommelse defensie te weinig onder druk zetten, op een begenadigd kwartiertje na. De bal wilde echter niet in doel, en ook niet op de stip. Dat had nochtans wel gemoeten, toen een Lommelse verdediger de bal overduidelijk met de hand uit doel sloeg. De scheidsrechter had het echter niet gezien, en keurde even later ter compensatie nog de 0-2 af voor een onbestaande fout, na gestuntel van doelman Sadin en verdediger Ruyssen.

Achteraf is de conclusie voor RWDM dezelfde als in enkele voorgaande wedstrijden: bijwijlen goed voetbal, maar opnieuw geen punten. RWDM schoot tegen Lommel maar liefst 20 keer op doel, maar geen enkele keer moest Svedkauskas zich omdraaien. Het lijkt erop dat de ploeg van Laurent Demol het gebrek aan ervaring cash betaalt en vooral een spits met killerinstinct mist.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?