RWDM blijft op de sukkel

© Photonews
| De 101ste wedstrijd van Yohan Brouckaert in het shirt van RWDM bleek geen succes.

In eerste amateurklasse slaagt RWDM er nog steeds niet in om regelmaat in de resultaten te krijgen, en vooral: om overtuigend voetbal op de mat te brengen. Een teleurstellende prestatie in en tegen THES Sport en een vijfde competitienederlaag was het logische gevolg van een ontnuchterende avond.

Bij winst klom RWDM op gelijke hoogte met de gastheren uit Tessenderlo. Trainer Fred Vanderbiest begon nog maar zelden met dezelfde elf aan een wedstrijd, en bracht ook nu (al dan niet noodgedwongen) wijzigingen aan: Martens was geblesseerd, Cornet ziek en Massengo geschorst. Ook Napoleone en Geoffrey Cabeke verdwenen uit de ploeg. In hun plaats kregen Vercauteren, Delacourt, Mbuba, Verboom en Brouckaert – die vorig week zijn honderdste wedstrijd voor RWDM speelde – hun kans in de basis.

RWDM begon het beste aan de partij, evenwel zonder kansen af te dwingen. Halverwege de eerste helft was het bij de eerste echte doelkans al meteen raak voor de thuisploeg: heel RWDM dacht aan buitenspel, Jeunen maakte handig gebruik van de verwarring om de 1-0 te maken.

Geen kansen

Zoals zo vaak dit seizoen ontbrak het de Molenbekenaren aan creativiteit. Het aantal doelkansen was, net zoals vorige week tegen Visé, op één hand te tellen. En hoewel THES Sport, vorig seizoen nog de competitierevelatie, daar weinig of niets tegenover kon stellen, hing de gelijkmaker niet echt in de lucht.

Ook een lange pauze, ten gevolge van een blessure van de scheidsrechter, bracht RWDM niet op verse ideeën. Integendeel, want kort nadien leek Suarez de wedstrijd te beslissen met het tweede doelpunt voor de thuisploeg. Delacourt kopte kort daarna wel nog de aansluitingstreffer binnen, maar ondanks een spannend slot viel er geen tweede treffer meer.

FRED_VANDERBIEST_LIERSE
© Photonews
| Vanderbiest begon nog maar zelden met dezelfde elf aan een wedstrijd.

Ontgoocheling

Na tien speeldagen oogt de balans bijzonder karig voor de Molenbeekse traditieclub. Voor het seizoen werd al dan niet luidop gedroomd over de eindronde of zelfs de titel. Met een sterrenploeg op papier – heel wat spelers van dit RWDM verdienden eerder hun brood in eerste klasse A of B – zijn dat geen onrealistische wensen.

De realiteit ligt anders: met een plek in de lage middenmoot zal ongetwijfeld niemand tevreden zijn in het Edmond Machtensstadion. De ploeg met veel grote namen, maar met weinig automatismen, spelvreugde en geestdrift heeft het moeilijk om punten te pakken. Van de vier overwinningen was er eigenlijk geen enkele die gepaard ging met overtuigend, aantrekkelijk voetbal. Vooral het gebrek aan doelkansen, en bijgevolg ook aan doelpunten, doet pijn aan de ogen. Gilles Ruyssen, een centrale verdediger nota bene, is met amper twee doelpunten de topschutter.

Volgende week komt Olympic Charleroi een andere ploeg met ambities voor de eindronde op bezoek in Molenbeek. Een zwart beest voor RWDM: twee jaar geleden walste de club doorheen de tweede amateurklasse. Het verloor slechts twee keer: twee keer tegen Charleroi. Vanderbiest en zijn manschappen zijn alvast gewaarschuwd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?