RWDM boekt vlotte zege in generale repetitie voor topper

© Michel Oosters (RWDM47)
| Winst voor RWDM in Meux. Molenbeek is voorlopig ook de beste amateurploeg van het land.

In en tegen Meux heeft RWDM weer drie punten bijgeschreven. De fiere leider won met 2-4 en heeft zo al twaalf keer gewonnen op veertien wedstrijden in de Franstalige tweede amateurklasse. Komende zaterdag komt eerste achtervolger FC Luik op bezoek in het Machtensstadion.

Het was al vier wedstrijden geleden dat Yohan Brouckaert nog gescoord had voor Molenbeek. Ongewoon voor zijn doen. Na een half uur spelen maakte Brouckaert dan ook komaf met die reeks. 0-1 voor Molenbeek.

Negende voor Brouckaert

Op de verlossende 0-2 was het wachten tot na de pauze. Het was deze keer Cissé die kon scoren. Vijf minuten later kon Meux wel milderen via Smal. Maar in minuut 84 trapte Brouckaert z'n negende van het seizoen binnen vanop de stip voor de 1-3.

De ingevallen Damblon pikte in het slot ook zijn traditionele doelpuntje mee. Nog was de wedstrijd niet gedaan, want het was weer Smal die scoorde voor de thuisploeg. 2-4 was dus de eindstand.

RWDM beste amateurploeg

RWDM is bovendien ook de beste ploeg van de Belgische amateurreeksen (van eerste amateur tot en met derde amateur). Met 37 punten uit veertien wedstrijden komt enkel Sparta Petegem uit Nederlandstalige tweede amateur A in de buurt (met 34 punten uit veertien wedstrijden).

Met 42 gemaakte doelpunten doet ook geen enkele ploeg beter. Zelfs niet in de Jupiler Pro League, waar de competitie al bijna 18 speeldagen ver is. Leider Club Brugge telt daar voorlopig 38 gemaakte doelpunten.

Zaterdagavond 16 december staat voor RWDM de klassieker en topwedstrijd tegen Luik op het programma in het eigen Edmond Machtensstadion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?