Supporters en spelers van RWDM na de wedstrijd in Tessenderlo.

RWDM dient klacht in bij arbitragecommissie

Maarten Verdoodt
© BRUZZ
13/11/2018

Na de nederlaag (3-1) tegen Thes Sport zijn de gemoederen bij RWDM nog niet bedaard. Het ligt de club zwaar op de maag dat scheidsrechter Timmermans onterecht de 2-0 van de ploeg uit Tessenderlo goedkeurde. De scheids deed dat ondanks een duidelijk vlagsignaal van zijn lijnrechter. De club zal dan ook klacht indienen bij de arbitragecommissie. "Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik dit doe", zegt voorzitter Thierry Dailly aan La Dernière Heure.

Dailly stelt zich vragen bij de aanstelling van meneer Timmermans als scheidsrechter voor de wedstrijd Thes Sport - Tessenderlo. "Achteraf hoorden we dat hij binnen de tien kilometer van het stadion van die club woont. En we zagen hem vrolijk en familiaal omgaan met de mensen van Tessenderlo."

Volgens de RWDM-voorzitter heeft Timmermans al eerder negatief van zich laten spreken bij een wedstrijd tussen een Limburgse club en Berchem Sport. RWDM voelt zich daardoor ook gesterkt om de scheidsrechter openlijk in vraag te stellen. "Ik heb de beelden nog eens bekeken en het is echt onwaarschijnlijk", zegt Dailly. "We zijn het aan onze supporters verplicht om de zaak uit te spitten."

RWDM zal verdedigd worden in de zaak door advocaat Grégory Ernst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Voetbal, RWDM, Thes Sport, eerste amateurklasse

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni