Eigenaar John Textor en voorzitter Thierry Dailly tijdens de viering van het kampioenschap in 1B en de promotie naar eerste klasse op 13 mei 2023
© Belgaimage/Montage BRUZZ | Eigenaar John Textor en voorzitter Thierry Dailly tijdens de viering van het kampioenschap in 1B en de promotie naar eerste klasse op 13 mei 2023.

RWDM-eigenaar John Textor zet voorzitter aan de deur, fans plannen acties

JP
© BRUZZ
31/05/2023
Updated: 31/05/2023 16.29u

De Amerikaanse investeerder John Textor heeft besloten om afscheid te nemen van voorzitter Thierry Dailly, de man die RWDM de afgelopen tien jaar terug naar de top bracht. Dat schrijft La Dernière Heure.

Hoewel de relatie tussen de twee mannen een paar maanden geleden gespannen was, en Dailly eerder al bijna opstapte als voorzitter, leken de beelden en toespraken van de titeldag van RWDM erop te wijzen dat de twee mannen zich hadden verzoend. Niets is dus minder waar.

Naar de beweegredenen van John Textor blijft het voorlopig gissen. Ter herinnering: Dailly ging enkele jaren geleden op zoek naar een investeerder als financiële garantie voor de club. De deal met John Textor was snel beklonken. Textor leek niet gedreven door financieel gewin, zoals andere investeerders. In een podcast van The Athletic schetste Textor wat hem drijft: de jeugdwerking en de nauwe band met de fans en de gemeenschap rond de club.

Om welke reden Dailly de club verlaat, is niet duidelijk. Dailly liet zelf in april weten dat hij hoopte dat hij nog heel lang voorzitter van de club te blijven. "Ik ben de voorzitter, ik blijf de voorzitter. Ik sta niet op de lijst van de transfers."

Voormalig burgemeester van Molenbeek, Françoise Schepmans (MR) laat weten dat ze het vertrek van Thierry Dailly betreurt. "Zonder de achtergrond van deze beslissing te kennen, betreur ik het ten zeerste, want Thierry Dailly was een van de drijvende krachten achter de wedergeboorte en het succes van de club. Ik begrijp en deel de enorme teleurstelling van de fans!"

Volgens La Dernière Heure zou de harde supporterskern actie willen ondernemen om de beslissing ongedaan te maken. Ze dreigen de wedstrijden van het volgende seizoen net zo vaak te verstoren, tot Thierry Dailly terugkeert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, RWDM, Thierry Dailly, John Textor

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni