RWDM en Beveren houden titelstrijd razend spannend met zeges tegen Lierse en Beerschot

© Belga
23/04/2023

RWD Molenbeek en SK Beveren geven elkaar geen duimbreed toe in de titelstrijd. Beide ploegen lieten zaterdagavond op de achtste speeldag van de promotieplay-offs in de Challenger Pro League overwinningen optekenen. RWDM legde Lierse Kempenzonen met 0-3 over de knie, terwijl Beveren Beerschot huiswaarts stuurde met 3-0.

RWDM had op het Lisp nog voor het halfuur gewonnen spel dankzij Ivann Botella (9.) en Mickael Biron (28.). Kylian Hazard (48.) legde de partij meteen na de onderbreking in een beslissende plooi.

Beveren moest tegelijkertijd wat langer geduld uitoefenen om afstand te nemen van Beerschot. De Ratten plooiden in het eerste kwartier van de tweede helft door toedoen van Dieumerci Mbokani (47.) en Thierno Barry (57.), de topschutter van de Challenger Pro League met 18 rozen. Luis Costa miste een kwartier voor tijd de kans op 3-0 vanop de penaltystip, Jan Van den Bergh moest een paar minuten later voortijdig inrukken aan de overkant met een tweede gele kaart. Mbokani (87.) legde uiteindelijk de eindstand vast op de Freethiel.

In de rangschikking van de op één na hoogste Belgische voetbalafdeling blijft RWDM met nog twee speelrondes in het verschiet aan kop met 63 punten, met een punt meer dan belager Beveren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni