| RWDM-doelman Theo Defourny speelde een sterke wedstrijd.

RWDM haalt dankzij sterke doelman Defourny gelijkspel uit de brand tegen Charleroi

© Belga
02/12/2023

RWDM en Charleroi zijn zaterdag niet tot scoren gekomen in hun duel op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League. Beide ploegen blijven in de tussenstand net boven de gevarenzone kamperen. RWDM is elfde, met 18 punten. Charleroi telt als twaalfde een puntje minder.

De Henegouwers openden het best in het Edmond Machtensstadion. Benbouali leek Charleroi na elf minuten op voorsprong te brengen, maar stond duidelijk buitenspel. De bezoekers hadden overwicht, maar waren te slordig om doorheen de Molenbeekse afweer te voetballen. Dat leverde een eerste helft zonder noemenswaardig doelgevaar op.

Na de pauze bleef het spelbeeld onveranderd. Charleroi kon enkele keren prikken, maar RWDM-doelman Defourny ontpopte zich eens te meer tot uitblinker. De thuisploeg kroop in het laatste halfuur steeds meer uit zijn schulp. Mercier miste een reuzenkans, ook Mboup stuitte nog op Charleroi-doelman Koffi.

Charleroi hoopte in de slotfase nog op een winnende treffer, zoals in de heenmatch begin oktober op Mambour. Toen zorgden Dabbagh en Dragsnes met late treffers voor een 2-1 zege. Nu gebeurde er niets meer. Een ultiem afstandschot van Ilaimaharitra ging over. Eindstand: 0-0.

Later zaterdag is er in de Jupiler Pro League nog de kelderkraker Eupen-Kortrijk (om 18u15) en ontvangt kampioen Antwerp OH Leuven (om 20u45). Het zwaartepunt van de zestiende speeldag is voor zondag met de toppers Genk-Gent (om 13u30) en Club Brugge-Standard (om 18u30). Tussendoor is er nog KV Mechelen-STVV (om 16 uur). Het duel tussen leider Union en revelatie Cercle Brugge (om 19u15) sluit de speeldag af. Vrijdag won Anderlecht al met 1-3 bij Westerlo.