RWDM en Seraing riskeren matchen zonder supporters

© Belga
| Supporters van RWDM bestormden het veld na de verloren promotiefinale tegen Seraing

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft dinsdag de uit de hand gelopen promotiewedstrijd tussen Seraing en RWDM behandeld. De twee supportersclubs geraakten slaags op het einde van de wedstrijd. Zowel RWDM als Seraing riskeren straffen.

De Brusselse club riskeert een straf van vijf wedstrijden achter gesloten deuren, waarvan twee met uitstel. Seraing wacht mogelijk drie wedstrijden zonder supporters, waarvan ook twee met uitstel. Beide ploegen riskeren ook 5.000 euro boete.

De poppen gingen aan het dansen op 30 april tijdens de terugmatch tussen Seraing en RWDM in de strijd voor 1A. Na affluiten had een honderdtal Luikse thuissupporters het veld betreden om te vieren met de spelers. Tien van die bestormers trokken meteen naar het uitvak om de verliezende supporters uit te dagen. Een deel van de RWDM-aanhang trok daarop ook het veld op en zocht de confrontatie op met supporters van Seraing.

Wangedrag al tijdens de match

Tijdens de match hadden supporters zich ook al ingelaten met ander wangedrag. De thuisfans gooiden bekertjes en andere objecten in de neutrale zone en beschadigden de dug-out van de staf van RWDM. Brusselse supporters gooiden dan weer met bekertjes. Langs beide kanten werd ook pyrotechnisch materiaal gebruikt. Dat had echter geen invloed op het verloop van de partij.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?