RWDM-fans boycotten bekerwedstrijd: 'Te hoge ticketprijzen'

© PhotoNews
| De sfeergroep BP05 in het Machtensstadion.

De harde kern 'Brussels Power '05' zal niet afzakken naar Dessel voor de volgende wedstrijd van RWDM in de Croky Cup. Het goedkoopste ticket kost 12 euro, maar dat is een niet-overdekte staanplaats. "Wij vragen om de prijs te laten zakken naar 8 euro, anders zullen we niet aanwezig zijn", klinkt het.

De sfeergroep vraagt ook aan de andere Molenbeekse fans om thuis te blijven. RWDM won vorige week nog makkelijk van eersteprovincialer Alken in de beker, maar de vierde ronde in en tegen Dessel uit dezelfde competitie zal de club dus mogelijk zonder eigen supporters aanvatten.

Het stadion van Dessel Sport biedt geen overdekte staanplaatsen aan voor bezoekers. De RWDM-fans willen dan ook dat er maximaal 8 euro gevraagd wordt voor een ticket. "Het is schandalig duur", staat te lezen op de Facebookpagina van sfeergroep Brussels Power '05.

"Molenbeek is gekend voor zijn supporterslegioen, ook op verplaatsing brengen we honderden supporters op de been. We willen niet dat dit voordeel wordt uitgebuit op deze manier."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?