| RWDM presteerde ondermaats tegen Geel, pas voorlaatste in de tussenstand.

Voor RWDM mag het seizoen stilaan afgelopen zijn. De Brusselaars verloren in Geel al voor de derde keer op rij en mogen definitief een kruis maken over de eindronde. RWDM kreeg bij de Kempense staartploeg geen voet aan de grond en werden met 3-0 opzij gezet.

RWDM had na de nederlagen tegen Boom en Heist nochtans iets recht te zetten en opende goed. Mbuba kreeg de beste Brusselse kans op de 0-1, maar doelman Bertrams sloeg met een knappe reflex de kopbal nog uit doel.

Balbezit maar geen kansen

Dat was zowaar het enige wapenfeit van RWDM in de hele wedstrijd. De afwezigheid van Fabre, Amrani en de broertjes Cabeke is natuurlijk een aderlating, maar tegen de voorlaatste in de stand hadden de 150 meegereisde Molenbeekse fans meer verwacht.

Geel liet voor de rust wel het balbezit aan de bezoekers en trachtte op snelheid uit te breken. Dat lukte op slag van rust via El Ansri (44.), die doelman Sadin in het hoekje verschalkte. De keeper van RWDM was de uitblinker van Drazen Brncic' mannen, maar hij zou zich nog twee keer moeten omdraaien.

Nog twee duels

De vrijgelaten Martin Suarez maakte er op het uur 2-0 van. Bernardinho zag zijn pegel eerst nog op de lat vliegen, maar bracht de Geelse schaapjes met een knappe aanval helemaal op het droge: 3-0 na 73 minuten. Het laatste wapenfeit was nog voor RWDM, maar het schotje van Kindermans was naar het beeld van zijn wedstrijd.

RWDM leek klaar voor de eindronde, maar puurt uit zijn laatste vijf wedstrijden slechts drie punten. De Brusselaars worden te licht bevonden, en mogen nu definitief een kruis maken over de promotie. Brncic heeft nog twee matchen om zijn eigen vel te redden. Dat kan volgende week tegen Lierse in het Edmond Machtensstadion.