| RWDM hoopt volgend seizoen in 1A te spelen

Het voetbalteam van Molenbeek neemt het zaterdag voor de tweede keer op tegen Seraing tijdens de barragewedstrijden. Na een eerste nederlaag in de thuiswedstrijd moet RWDM uit zijn pijp komen als ze willen promoveren naar de hoogste divisie van het Belgisch voetbal. “We hebben nood aan een revanche”

Zaterdagavond om 20u45 is het zover. Dan speelt RWDM tegen Seraing alles of niets voor een plaats in 1A.

De thuisnederlaag van de Brusselaars vorige week (0-1) is geen reden tot paniek, ze houden het hoofd koel. Het verlies is voor de spelersgroep eerder een extra bron van motivatie.

“De spelers zijn absoluut niet bang, integendeel, we hebben nood aan een revanche. We hebben dit seizoen al bewezen dat we sterker waren op verplaatsing dan thuis, dat zal morgen niet anders zijn”, aldus voorzitter Thierry Dailly op BRUZZ-radio. De Molenbekenaren hopen in Luik het tij te keren.

“We hebben gewerkt aan een stabieler team. De kern is een pak sterker geworden, niet enkel door de nieuwkomers maar ook de meer ervaren spelers maken ons solider” zegt Dailly. Onder John Textor, de nieuwe eigenaar van de club, haalde Molenbeek tijdens de winterstop onder andere Igor De Camargo en de jongste van de Hazard broeders, Kylian, naar Brussel. De ambities van Textor zijn klaar en duidelijk: RWDM wil tot de elite van het Belgische voetbal toetreden.

Seraing scoorde vorig weekend net voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Hiermee hebben ze meer dan alleen het thuisvoordeel. Na een lastig seizoen voor Seraing blijft het de vraag of ze stand kunnen houden tegen de Brusselaars. “We waren het sterkere team, we hadden meer balbezit en hebben meer kansen gecreërd” zei de coach van Seraing, Jean-Louis Garcia, op een persconferentie.

Supporters

Waar Molenbeek zeker op kan rekenen zondag, zijn de fans. In een uitverkocht stadion komen er 1250 Brusselse supporters de ploeg aanmoedigen. “Toen de spelers vorige zaterdag het veld betraden en alle supporters brulden, was dat voor mij echt een kiekebich-moment, dat is magnifique” aldus Dailly.

Het is precies twintig jaar geleden dat RWDM onder die naam voor het laatst in eerste klasse aantrad.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni