| In de Belgische finale namen de RWDM Girls met 0-2 de maat van Team Caliente.

RWDM Girls spelen WK 5-on-5 in Brazilië

TDN
© BRUZZ
22/05/2018

De RWDM Girls wonnen zondag het nationale toernooi vijf tegen vijf, dat doorging op het Muntplein in het centrum van Brussel. Daardoor mag de Molenbeekse vrouwenploeg ons land vertegenwoordigen op de Neymar Jr's Five, het officieuze WK voor teams van vijf.

De opzet van de Neymar Jr's Five is vrij uniek. Elke ploeg start met vijf spelers of speelsters. Telkens een team scoort, verliest de tegenpartij een speler. Een wedstrijd duurt tot een ploeg al zijn spelers verliest of tot de tijd verstreken is.

Om een vrouwen- en mannenploeg te selecteren die België op 21 juli in Brazilië mogen vertegenwoordigen, werden eerst regionale selecties gehouden. Afgelopen weekend vond de nationale finale plaats in Brussel. Daar werd in de schaduw van de Muntschouwburg voor de gelegenheid een kunstterrein gelegd.

Voetballen met Neymar

RWDM legde in de halve finales The Blue Squad, het straatvoetbalteam van KRC Genk, met 0-5 over de knie. In de finale rekenden de Molenbeekse vrouwen met 0-2 af van Team Caliente, met speelsters van Standard. De RWDM Girls wonnen zo hun vliegticket naar Brazilië, waar de wereldfinale doorgaat.

Op 21 juli vliegt RWDM naar het Braziliaanse Praia Grande. Daar ligt de voetbalschool van de Braziliaanse voetbalster Neymar, die het officieuze WK 5 tegen 5 sponsort. In het mannentoernooi wordt België vertegenwoordigd door de Garrincha Squad uit Brugge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, RWDM, Neymar, RWDM Girls, straatvoetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni