RWDM haalt in extremis een gelijkspel tegen Jong Genk

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

RWDM heeft zaterdagavond op de zesde speeldag van de Challenger Pro League in het einde van de wedstrijd een 1-1 gelijkspel behaald tegen Jong Genk. Youssef Challouk wiste de treffer van Jay-Dee Geusen met de laatste actie van de wedstrijd uit.

Jong Genk hield de vicekampioen de hele eerste helft goed in bedwang en zette zijn defensieve stabiliteit iets na het uur om in offensieve dreiging.

Aanvoerder Tuur Rommens rukte vanop zijn rechtsachterpositie mee naar voren en kreeg de bal in het strafschopgebied van de Molenbekenaars in de voeten. Daar werd hij van de sokken gelopen door Jonathan Heris, die zijn overtreding met een penalty en een gele kaart bestraft kreeg.

Jay-Dee Geusens zette de elfmeter feilloos om. De beloften van Genk kwamen een kwartier voor tijd met de schrik vrij toen de Engelse spits Luke Plange een huizenhoge misser optekende voor het Genkse doel. De Brusselse thuisploeg zocht verwoed naar de gelijkmaker en kreeg in het absolute slot loon naar werken.

Vijfde plaats

Youssef Challouk zette een actie op aan de rand van de zestien, kreeg het leer vervolgens terug in de voeten voor het Genkse doel en schoot in een tijd de ultieme gelijkmaker op het bord.

In het klassement staat Jong Genk op de tiende plek. Met vijf punten uit zes wedstrijden doen alleen Deinze en Dender slechter. RWDM blijft dankzij de late gelijkmaker en het bijbehorende punt op de vijfde plaats staan. Het heeft negen punten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?