RWDM haalt flankaanvaller bij Union

© Photo News
| Nils Bouekou, hier in actie tegen Knokke in de achtste finales van de beker.

Een opvallende transfer in Brussel: Union Sint-Gillis leent Nils Bouekou voor de rest van het seizoen uit aan stadsgenoot RWDM. Voor de Molenbeekse club in de eerste amateurklasse is het al de vierde versterking tijdens de wintermercato.

Bouekou kwam afgelopen zomer over van de Franse vierdeklasser Créteil-Lusitanos. De 23-jarige vleugelaanvaller kwam tien keer in actie voor de Unionisten en was goed voor drie assists. De Fransman ligt nog tot medio 2021 vast in het Dudenpark.

Bij het ambitieuze RWDM zal Bouekou mee mogen knokken voor een plaats in de eindronde. De Molenbekenaars zijn zevende in de eerste amateurklasse. Sterke man Thierry Dailly roerde zich al sterk op de transfermarkt, want Bouekou is al de vierde versterking tijdens de winter.

Eerder haalde RWDM verdediger Koen Weuts (28) binnen, die bij Lierse en OH Leuven ervaring opdeed in de hoogste klasse. Ntumbu Massanka (22) wordt dan weer geleend van Burnley, de ploeg uit de Engelse Premier League. De spits koos voor RWDM op aanraden van Steven Defour. Bahnou Diarra (24) ten slotte is een middenvelder die zijn opleiding bij Anderlecht genoot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?