RWDM haalt verdedigers uit Bosnië en Kazachstan

© Belga
18/01/2022

RWDM heeft zijn verdediging versterkt met de Bosniër Numan Kurdić en de Kazakch Yan Vorogovskiy. De 22-jarige Kurdić komt voor 2,5 seizoenen over van FK Sarajevo, de 25-jarige Vorogovskiy wordt met aankoopoptie gehuurd van Kairat Almaty.

Kurdić, een centrale verdediger, was in de heenronde goed voor 19 officiële duels voor Sarajevo, de huidige nummer vier in de Bosnische Premier League. In december maakte Kurdić in een met 1-0 verloren oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten zijn debuut voor de Bosnische nationale ploeg.

Vorogovskiy, een linksachter, is al jaren een vaste waarde bij de Kazachse nationale ploeg. Hij kwam tot dusver tot twintig caps. De verdediger heeft ook een verleden in België. Tussen juli 2019 en juli 2021 kwam hij uit voor Beerschot. Afgelopen zomer trok hij naar Kairat Almaty. Hij speelde er de voorbije maanden tien Europese duels. De competitie in Kazachstan eindigde eind oktober.

RWDM staat halverwege de competitie in 1B derde, met een punt minder (en een duel minder gespeeld) dan nummer twee Waasland-Beveren. De nummer twee in 1B speelt op het einde van het seizoen barrages voor promotie naar de Jupiler Pro League.

RWDM kreeg vorige week met de Amerikaan John Textor een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Textor heeft ook aandelen in Premier League-club Crystal Palace.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni