© Belga
13/05/2023
Updated: 14/05/2023 19.03u

Racing White Daring Molenbeek heeft zaterdagavond de titel gepakt in de Challenger Pro League, waarmee het 50 jaar na zijn creatie terugkeert op het hoogste voetbalniveau in België.

RWDM begon aan de tiende en laatste speeldag met een punt voorsprong op SK Beveren, de enige overgebleven titelconcurrent. Een zege tegen RSCA Futures, zesde en laatste in de promotion play-offs, zou altijd volstaan voor de titel. Het team van coach Vincent Euvrard stelde niet teleur in een met 9.000 toeschouwers uitverkocht Edmond Machtens Stadion. Mickaël Biron opende na 24 minuten met een knal in het dak van het doel de score, nadat de thuisploeg eerder een goal wegens randje buitenspel zag afgekeurd.

Ook Biron zag een tweede goal vervolgens afgekeurd waarna de youngsters van Anderlecht zich toonden, met het doelhout stond in de weg van de gelijkmaker. In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de geruststellende tweede goal, maar omdat die niet viel bleef het nagelbijten voor Kylian Hazard en co. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bram Van Drieesche barstte een groot feest los.

SK Beveren moest zaterdagavond hoe dan ook winnen om nog een kans op de titel te behouden. De Waaslanders deden dat ook tegen Club NXT met 4-1. Chemsdine Talbi bracht de beloften van Club Brugge na 37 minuten op voorsprong in het Freethielstadion. Kort na de pauze zette Beveren de scheve situatie recht dankzij doelpunten van de onvermijdelijke Dieumerci Mbokani (49.), Thierno Barry (55.), Kévin Hoggas (65.) en Lucas Ribeiro Costa (92.). Maar door de Molenbeekse zege moet Beveren ook volgend seizoen in 1B aan de slag.