RWDM klopt Union met 3-1 in uitgeregende derby

26/09/2020

RWDM werkte aan 100 procent af en knokte zich naar de overwinning in de eerste Zwanzederby in 35 jaar. Union kwam heel mak voor de dag.

In de eerste helft was er bitter weinig te zien. Union voetbalde het best, maar RWDM hield goed stand. Al hadden de Molenbekenaren daarvoor wel wat irritante fouten nodig. Scheids Smet trok drie keer geel.

Doorspoelen naar de tweede helft dan maar, want die loonde wel de moeite. Wim Smet zag een wel heel lichte strafschop in het voordeel van RWDM. Geen VAR, wel 1-0 via Yagan. Union zette daar enkel een kopballetje van Undav tegenover. Rond minuut 70 kwam RWDM zelfs op 2-0. Het was ex-Unionist Mpati die helemaal vrij Moris verschalkte.

En zo verzeilde de titelkandidaat in slechte papieren. Even later werd het wel 2-1, maar op een hoekschop kopte Electeur raak voor de thuisploeg. 3-1 dus en de buit was binnen voor RWDM. Undav verscheen nog alleen voor de kooi van Sadin, maar miste.

RWDM heeft nu zes punten en schuift wat op in de stand. Union heeft er acht.